ODS グループ ご挨拶 -

弊社グループは、タブレット型端末機器を代表とする情報機器事業、商業用オーディオ機器事業を中核に据え、それぞれ企画・開発・販売を行なってまいりました。
また、長年の技術サービスの実績を背景として、さらに多様化するお客様のニーズにお応えするためアウトソーシングサービスも提供しております。

従来型パソコンが担ってきた役割は、スマートフォンやタブレット型端末に置き換わり、更には、AI機能も加わり、行政・医療・教育・飲食・小売・宿泊と、幅広いニーズに支えられ、その価値を大きく高めております。また、外食産業をはじめ、各種エンターテイメント産業の発展は、我々のライフスタイルも変化させて参りました。

弊社グループが取り扱う、タブレット型端末は、あらゆる企業様の生産性を高め、AI時代への導線となる重要なタッチデバイスです。弊社では、Windows、Androidの各OSに対応し、業務用途で重要な長期使用対応やSIM対応などニーズを捉えたラインナップを取り揃え、数多くの採用実績があります。

また、昨今、屋内外の広告ツールとして需要が増えているデジタルサイネージは、世界的に見ると日本市場での普及率は依然低く、今後も大きな成長が期待できる分野として事業に注力するとともに、商用施設向けのスピーカー・アンプ・その他AV機器を自社製品・海外製品問わず幅広く取り揃えています。販売だけでなく、空間演出のための「映像と音」のソリューションもご提案します。

弊社グループは、各企業様が展開する幅広い事業分野で、生産性の向上と、更には、サービスを享受する人々の「豊かさ」を追求し続けます。

Our group has been setting information equipment business as represented by tablet device and commercial audio equipment businesses as its core businesses and have planned, developed, and sold each of these products.
The role of conventional PCs has been replaced by smartphones and tablet devices, and with the addition of AI functions, the value of these devices has been greatly enhanced, supported by a wide range of needs in the areas of government, medical care, education, food and beverage, retail, and accommodation. In addition, the development of food service industry and other various entertainment industries has changed our lifestyles.
The tablet PC terminals handled by our group are important touch devices that will enhance the productivity of all companies to lead them into the AI era. We support Windows and Android OS, and have a lineup that meets the needs of the customers such as long-term use and SIM support which are important for business applications, and as a result, our products have been adopted by various company's projects.
In addition, the demand for digital signage as an indoor/outdoor advertising tool has been increasing recently, but the penetration into the Japanese market is still low compared to the other markets in the world. So, we would like to focus on this digital signage category as a field that is expected to grow significantly in the future. And we also offer a wide range of speakers, amplifiers and other AV equipment for commercial facilities from both Onkyo-brand and other overseas-brands, not only to sell these products, but we would like to propose "image and sound" solutions for a better space creation.
Our group will continue to pursue the improvement of productivity and provide "Abundance" to the people who enjoy the services of the wide range of business fields that our client company offers.

経営理念 -

・これまで培ってきた「モノ作りの技術やノウハウ」に弊社独自の「みずみずしい感性」を掛け合わせ、「豊かさ」を提供し続けます。
・全従業員の幸福を物心両面で追求します。
・「笑顔で次の時代へ向う」為の製品とサービスを提供し続けるために、「豊かな感性と心」を育んだグループ従業員の創造力を結集してまいります。

事業方針 -

・各企業様とのアライアンス・協業を尊重し、自社だけでは成し得ない大きなビジネスにチャレンジします。そして、御取引先様と共に成長を目指します。
・過去のパラダイムに拘る事なく、お客様の立場に立って、新たな価値を創造し、提供します。

*We will value the alliance and collaboration that we have established with our business partners and take on the challenges that cannot be achieved on our own. And we will aim to grow together with our business partners.
*We will create and provide new value from the customer's perspective, regardless of the past paradigm.

グループ中長期ビジョン -

・グループ資産(国内事業会社、生産・アフターサービス会社)をフル活用し、新興・海外メーカー様の日本での事業展開を支援します。
・Made In Japan 品質の事業管理、海外へのMade In Japan商品の展開を通して、日本の製造業の活性化に貢献します。

*We will fully utilize our group company’s assets (Domestic business companies, production plants, and after-sales service company) to support the business development of emerging and overseas manufacturers in Japan.
*We will contribute to the revitalization of the Japanese manufacturing industry through the management of “Made in Japan” quality business and the development of “Made in Japan” products to overseas market.